keskiviikko 3. joulukuuta 2014

V Niinku Vallaton Porkkana



Hei blogin löytäneet!

Lähestymme kehuttua uutta trendiravintolaa suut maiskuttaen ja vatsat gurnuttaen. Mässyt on kovat.

Saavumme mestoille ja toteamme tunnelman olevan kohdillaan. Edessä on ilta kahdestaan pitkästä aikaa. Hyvää ruokaa, lempeä, pitkiä katseita. Saamme ruokalistat eteemme.

Kaboom! Daunerit : ( emme löydä yhtään kasvisvaihtoehtoa pääruokalistalta. Kuumis huonona, Tuntis kyynelehtii...toisaalta normitilanne. Joudumme valitsemaan salaatin ja kompromissina kalaa. Taas.

Puuhakkaan, iloisen päivän pakerrettuaan Kuumis tarvii habaa ja Tuntis haluaa tuntea makuja ja sensaatioita suussaan. Värejä ja makuja. Tuntis haaveili jo mielessään paletista kaiken värisiä mausteita ja ihanasta vegemässystä, mutta saikin rasvaisen palan peruslohta (PL) lautaselleen. Tämä on niiin nähty.

Pikakelaus kolme viikkoa eteenpäin...

Helottavan kaunis kesäilta Tallinnan vanhassa kaupungissa. Astelemme jälleen kahdestaan kohti uusia makuelämyksiä. Tuntis on kaunein kesämekossaan, Kuumis sporttaa kauluspaitaa. Tällä kertaa tunnelma on taattu. Ravintola V on täysin vegaaninen.

Kuumis on tsekannut annosvaihtoehdot etukäteen telnetillä ja villinnyt Tuntiksen leijumaan happivajareissa avokadovanukas mielessään. Kasvissyöjän unelma toteutuu tänään! Kekseliästä ja taidolla ja tiedolla tehtyä gourmet-ruokaa papupäille listan täydeltä.

Tuntiksen on tiloissa vaikea valita alkuruokaa, joten nautimme neljä. Kuumis tilaili drinkkiä ja päätyi juomaan todella omituisen makuista (pinkkiä) italialais-skumppaa. (Comments Tuntis: Söpö factor maximum. Kuumis : Älä tilaa...onneks löytyi hyvää luomuolutta huuhtomaan pinkki suusta.)



Fiilistellessämme kymmeniä eri vaihtoehtoja ravintola V:n listalla, aloimme keskustelemaan, miksi tämä on niin harvinaista.

Siinä missä suomalainen kokkitaitamus on kehittynyt pisteeseen, missä voimme valita jo useista Michelinin-tähdellä palkituista vaihtoehdoista laaturuokaa, on kasvissyöjille usein yhä tarjolla vain yksi väkinäinen vaihtoehto listalla.

Kuumis valitsi lopulta ravintola V:ssä pääruoakseen Vürtsikas tofukotlet ja grillitud ananass köögivilja -annoksen (8,20e) ja Tuntis päätyi Mustas leivas paneeritud tofu hernepüree... -annokseen (8,30e). Molemmat erittäin hyviä. Kuumiksen tofukakku oli oivan rapeaa ja juuri mukavasti tulista. Maistui, muttei kiduttanut.


Saiks habaa? Salettiin. Tofu plus quinoa double win.



Tuntiksen mielestä avokadovanukas on maailman paras jälkiruoka maukkaalle aterialle. (Humalluttuaan tavallista huomattavasti vahvemmasta luomusiideripullollisestaan) Tuntis kommentoi voivansa syödä neljä samanlaista kerralla. Toimi. Myös ilman kermaa ja muita maitotuotteita saa tehtyä täyteläisen herkkujälkiruuan.



Aloitetaan uusi kasvisruokablogi! Carrot Couple haluaa herättää keskustelua siitä, miksei tuoda mielenkiintoisia, innovatiivisia ja erilaisa makuräjähdyksiä myös illallisravintoloihin. Diggailemme lujasti vegeburgereita, hyviä falafeleja ja ihquja hippigrillejä, joita Stadista iloksemme löytyy yllin kyllin, mutta olisi mukava viettää vegenä ilojuhlaa myös tyylikkäämmissä puitteissa. Yllättyen keittiömestareiden huumaavista kokeiluista ja makumatkoista Äiti Maan antimien rikkaaseen maailmaan.

Tervetuloa mukaan. Kommentoimaan, keskustelemaan ja levittämään infoa tykeimmistä vegemestoista Suomessa ja maailmalla.

Alalalalalong uujee,

Tuntis & Kuumis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti